RIITTA KILPI 18/11 – 06/12/2020

Loading Map....

Date & Time
18/11/2020 - 06/12/2020
12:00 am

Location
AVA Galleria

Categories


VÄRIT MATKASSA

Miksi maalaan

Viime aikoina olen maalatessanikin miettinyt korona-ajan tuottamaa muutosta arkeemme.  Se on rajoittanut elintilaamme ja tuonut haasteita arjen valoon ja hyvään oloon.  Olen ottanut värit entistä tärkeämpänä elementtinä työhöni.  Tällä näyttelyllä olen halunnut synnyttää energiaa ja voimaa arjen harmauteen, ilottomuuteen ja epätoivoon.

Maalauksissani liikun usein sielun- ja tunnetilan maisemissa. Niissä näkyy rakkaus arjen kauneuteen. Luonto sekä erilaiset esineet, niiden värit, muodot ja materiaalit ovat usein inspiraationi lähteitä. Vesi alati muuttuvana elementtinä kiinnostaa minua, ja monissa töissäni heijastuu monikymmenvuotinen purjehdusharrastus ja liikkuminen saaristossa. Väripalettini on positiivinen ja puhdas runsaine väreineen. Veden maisemat syvyyksissä ja pinnalla esiintyvät maalauksissani vaihtelevissa sinisen ja turkoosin sävyissä.

Maalatessani heittäydyn musiikin kuunteluun, ja usein se on teoksissanikin mukana. Sivellin kädessäni liikkuu kuulemani musiikin tahdissa, ja maalatessani koen luovani omanlaistani sinfoniaa. En juurikaan suunnittele työni lopputulosta etukäteen vaan annan tekemisen viedä mennessään. Valmis teos saattaakin siten tuottaa yllätyksen tekijälleen.